Snel gezond afvallen? Zo moet dat! (3 GRATIS tips)

  • Home
  • Voeding
  • Snel gezond afvallen? Zo moet dat! (3 GRATIS tips)
snel gezond afvallen

Snel gezond afvallen is iets wat we allemaal wel willen, toch? In dit artikel vertel ik je de geheimen van snel gezond afvallen en hoe je het jojo-effect kunt voorkomen. Iedereen kan in principe gezond afvallen, je moet er alleen voor zorgen dat je dit op een juiste manier doet en met de juiste tips (die ik je GRATIS geef) lukt het jou ook.

In dit artikel kom je onder andere het volgende te weten:

Het geheim achter snel en gezond afvallen

 Hoe je onder andere het welbekende jojo-effect kunt voorkomen

 Gratis tips om snel gezond af te vallen

 Hoe je snel en gezond kunt afvallen met behulp van de Afslank Receptenbijbel

Waarom snel gezond afvallen

Snel gezond afvallen is iets wat iedereen volgens mij wel wil. De ene persoon wil het iets meer dan de ander en je kunt snel af willen vallen voor diverse redenen. Zorg er wel voor dat wanneer je snel  wil afvallen je het altijd op een gezonde manier doet.

Een aantal redenen om snel gezond te willen afvallen zijn bijvoorbeeld een naderende trouwdag, met meedoen aan een (fitness)wedstrijd, het bereiken van een lagere gewichtsklasse voor een vechtsport of als je gewoonweg beter in je vel wil komen te zitten.

Ik denk dat de laatste reden het meest van toepassing is op jullie. Ik weet zeker dat je jezelf een stuk beter gaat voelen wanneer je een aantal kilo’s kwijt bent en als je eenmaal die gezonde leefstijl hebt en kunt volhouden merk je dat je een stuk meer aan kunt.

energiek persoon

Het jojo-effect

Veel mensen denk dat wanneer je snel wilt afvallen je juist niks meer moet eten. Tuurlijk, het klopt dat je dan inderdaad gewicht verliest. Deze (extreme) manier van afvallen is alleen erg ongezond en vaak ook niet blijvend.

Deze manier van afvallen noemen we ook wel een crash dieet.

Als je besluit om hieraan te beginnen merk je inderdaad resultaat in gewicht, veel crash diëten raden je namelijk aan om slechts 1.000 calorieen per dag te eten. Ver onder je onderhoud dus.

Je lichaam krijgt dan te weinig voedingsstoffen binnen en je verliest voornamelijk vocht. Dit geeft een vertekend beeld op de weegschaal aangezien je hier ziet dat het cijfer inderdaad afneemt.

Je lichaam gaat tijdens een crash dieet in de ”veiligheidsmodus”. Dit houdt in dat je lichaam besluit om je spieren te gaan verbranden en dat je het vet juist vast blijft houden, ook zal je energie afnemen en je gaat je zwak voelen.

En… zodra je je streefgewicht na een periode van afzien dan eindelijk hebt bereikt ga je merken dat het verloren gewicht er zo weer bij aan zit, maar dan in vet en vaak zelfs meer gewicht dan je voor lief zou nemen. Je lichaam moet zich namelijk herstellen en heeft ene periode lang gehunkerd naar voedingsstoffen. Je stofwisseling in de war en je bent weer terug bij af.

Vervolgens besluit je om weer te gaan afvallen en je merkt dat je weer gewicht verliest, wanneer je dan weer normaal gaat eten merk je eveneens dat het gewicht er zo weer aan zit.

Dit noemen we het jojo-effect.

vermijd het jojo effect

Het geheim van snel en gezond afvallen

Nu je dit weet lijkt het me logisch dat je het jojo-effect wil voorkomen. In dit deel zal ik je daarom vertellen hoe je het jojo-effect voorkomt en wat het geheim is achter snel en gezond afvallen met blijvende resultaten.

Eigenlijk moet je maar 1 ding doen en dat heeft te maken met wat veranderingen in je leefstijl wanneer je snel en gezond zou willen afvallen.

Maak gedurende de dag andere keuzes dan dat je normaal gesproken gewend bent.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door:

  • Te kiezen voor een appel in plaats van een koekje tijdens de koffie
  • Koffie of thee te drinken zonder suiker
  • Kies voor ander beleg op je brood. Ga voor bijvoorbeeld kipfilet of pindakaas in plaats van chocoladevlokken of chocopasta.

Dit zijn slechts een paar keuzes die jou helpen om snel en gezond af te vallen. Keuzes die je gemakkelijk anders kunt doen en gewoontes die je eenvoudig kunt implementeren in je leven.

Wanneer je hier een gewoonte van maakt merk je vanzelf dat het volhouden ervan een stuk makkelijker wordt en dat je het niet meer ziet als een dieet (wat toch al afschrikt), maar als een gezonde levensstijl. Dit helpt jou om snel en vooral ook gezond af te vallen. Daarentegen zorgt het ervoor dat je gedurende het hele jaar een gezond gewicht hebt en dat je je eenstuk energieker en gezonder voelt.

Gymaholics draait namelijk om een gezonde levensstijl die je kunt volhouden.

snel en gezond afvallen tips

Snel gezond afvallen 7 tips

Ik wil je graag een aantal tips meegeven hoe jij ervoor kunt zorgen dat je snel en gezond kunt afvallen.

Maar, dat niet alleen.. Het is ook belangrijk om daarna je gewicht vast te blijven houden. Pas de volgende tips toe en ik weet zeker dat het jou ook gaat lukken!

  1. Verander je keuzes. Maak gedurende de dag andere keuzes in zowel je broodbeleg, tussendoortjes, porties en activiteiten. Wanneer je deze relatief kleine veranderingen toepast merk je dat je vanzelf af gaat vallen.
  2. Voorkom zoveel mogelijk stress. Stress kan er namelijk voorzorgen dat je vetopslag gestimuleerd wordt. En dat is juist wat je niet wil!
  3. Vermijd de veiligheidsmodus. Wanneer je een aantal weken achter elkaar weinig eet gaat je lichaam in een soort overlevingsstand. Je lichaam is erg zuinig op iedere calorie die er binnen komt. Dit komt je stofwisseling dus niet ten goede en je zult merken dat het afvallen een stuk lastig gaat.

Snel gezond afvallen met de Afslank Receptenbijbel

afslank receptenbijbel reviewDe Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm staat echt bomvol met waardevolle tips over voeding en gezonde recepten die het enorm leuk maken om gezond te koken en om gezonde keuzes te maken.

Met de Afslank Receptenbijbel sta je nooit meer in de keuken met een inspiratie dip en je leert om binnen no-time overheerlijke gezonde gerechten op tafel te zetten.

Snel en gezond afvallen wordt met de Afslank Receptenbijbel een makkie.

Ik zou zeggen: Bekijk en oordeel zelf via de onderstaande button! 🙂

Eenvoudig afvallen met de Afslank Receptenbijbel? Bekijk hem nu!

janniek

Een passie voor ondernemerschap en fitness, vanuit dit oogpunt ben ik Gymaholics begonnen. Ik vind het leuk om mensen dingen te leren zodat zij hun persoonlijke doelen kunnen behalen. Ik blog over fitness, voeding & lifestyle. Je kunt me altijd volgen op social media.

Leave a Comment