Rolfstone Nova Draadloze Oordopjes REVIEW

Rolfstone Nova Review

Rolfstone heeft ons gevraagd om de Rolfstone Nova draadloze oordopjes te testen en hier een eerlijke review aan te wijden. Wij hebben deze sport-oordopjes inmiddels getest en in deze review lees je wat wij van de Rolfstone Nova vinden en of dit product het waard is om te kopen.

In deze Rolfstone Nova Review kom je het volgende te weten:

Wat er in de doos zit

Voor wie het product geschikt is

Een review van de Rolfstone Nova

De conclusie

Rolfstone Nova Unboxing

Toen ik de Rolfstone Nova thuis ontving ben ik de verpakking direct uit gaan pakken om te kijken wat er allemaal in de doos zit. De Rolfstone Nova zitten verpakt in een mooie verpakking, je hebt het gevoel dat je kwaliteit in handen hebt. Zodra je de verpakking opent kom je het volgende tegen:

  • De draadloze oordopjes
  • De oplaadcase
  • Een oplaadkabel (USB – Micro USB)
  • Extra oortjes om de pasvorm optimaal te maken voor jouw oren
  • Een gebruiksaanwijzing
  • Een kaartje waarin gevraagd wordt om een review achter te laten

rolfstone nova unboxing

Voor wie zijn deze oordopjes geschikt?

De Rolfstone Nova zijn draadloze oordopjes die speciaal zijn ontworpen voor sporter, zodat je geen problemen meer hebt met de bedrading van traditionele oordopjes. Zelf gebruik ik de Rolfstone Nova dan ook voornamelijk tijdens het sporten. Dit neemt echter niet weg dat je ze prima in het dagelijkse leven kunt gebruiken.

Review Rolfstone Nova

Uiteraard ben ik zelf aan de slag gegaan met de Rolfstone Nova en heb ik ze uitvoerig getest op het comfort en gebruik ervan. Ik wil graag mijn mening met jullie delen in deze review.

Ontwerp

Het ontwerp van de Rolfstone Nova vind ik echt heel mooi. Ik houd van de kleurencombinatie die is gebruik, namelijk rood met zwart. Daarnaast zijn de oortjes compact en blijven ze goed in je oren zitten tijdens een intensieve workout. Later meer over de pasvorm.

Rolfstone Nova opladen

rolfstone nova oplaadcaseJe kunt de Rolfstone Nova oordopjes opladen dankzij de bijgeleverde oplaadcase. Wanneer de Rolfstone Nova volledig zijn opgeladen gaan deze 3 uur mee en je kunt ze volledig opladen door deze ongeveer 40 minuten in de oplaadcase te plaatsen.

 

Door middel van deze oplaadcase ben je in staat om de oordopjes onderweg eenvoudig op te laden. Er bevindt zich namelijk een ingebouwde batterij in deze case. Mocht de case ook leeg zijn? Dan laadt je deze op via de bijgeleverde USB – Micro USB kabel.  

Aan de voorkant van de oplaadcase zie je twee indicatielampjes. Als deze beiden branden geeft dit aan dat beide oordopjes opgeladen worden, zodra een lampje uitgaat weet je dat het oordopje is opgeladen. Rechts geeft de staat van het rechter oordopje aan en links die van het linker oordopje. Klinkt logisch hé 😉

Waterdichtheid

De Rolfstone Nova zijn niet waterdicht, maar wel zweetbestendig, dit houdt in dat je de oortjes niet onder stromend water schoon moet maken. Als je dit doet met een nat doekje moet het echter geen probleem zijn.

Pasvorm en comfort

De pasvorm van deze draadloze oordopjes vind ik redelijk tot goed. Indien ik ze dagelijks zou gebruiken ga ik de pasvorm super vinden denk ik, maar ik ben altijd de Apple oordopjes gewend. In-ear oordopjes zijn dus even wennen voor mij. 

Omdat deze oortjes voor het sporten gemaakt zijn hoef je niet bang te zijn dat de oordopjes tijdens een oefening uitvallen of dat je ze kwijtraakt, mits je deze goed inbrengt. Ik heb de oortjes ook getest tijdens een cardio training en zelfs toen had ik geen enkele problemen hiermee. 

De pasvorm is goed te noemen.

rolfstone nova draadloze oordopjes

Geluid

Het geluid van de Rolfstone Nova vind ik prima. Het is natuurlijk niet dezelfde kwaliteit als die van een high-end koptelefoon en omdat het bluetooth oortjes zijn gaat het een beetje ten koste van de geluidskwaliteit. Je moet je telefoon vrij hard zetten om goed geluid te krijgen van de oordopjes. Desalniettemin heeft ook het geluid aan mijn verwachtingen voldaan.

De Rolfstone Nova blinkt echter niet uit in geluid als we dit vergelijken met andere draadloze oordopjes uit deze categorie. Maar, gelukkig heeft de Rolfstone veel positieve kanten zoals de pasvorm, het gebruiksgemak, het comfort en de looks.

Gebruiksgemak

Nog iets waar de Rolfstone Nova in uitblinkt is het gebruiksgemak. Je hoeft de oortjes namelijk maar één keer te koppelen aan je smartphone en zodra jij in het vervolg de bluetooth van de smartphone aanzet maken de wireless earphones automatisch verbinding met het reeds bekende apparaat.

Daarnaast kun je gebruik maken van een aantal sneltoetsen. Zo kun je je nummer pauzeren door eenmalig te drukken op een oordopje, je gaat naar het volgende nummer door twee keer te tikken en bij drie keer ga je naar het volgende nummer.

Wordt je gebeld? Ook daar heeft Rolfstone aan gedacht. Wanneer je namelijk één maal tikt accepteer je het telefoontje, je kunt nu bellen via de draadloze oordopjes. Rolfstone is namelijk zo slim geweest om een microfoon in te bouwen. Wil je liever niet gestoord worden? Dan tik je gewoon twee keer en weiger je het belletje. Zo simpel is het!

Conclusie: Rolfstone Nova Kopen?!

rolfstone nova in de verpakkingDan zijn we aangekomen bij de conclusie en ik wil je zeggen dat ik erg te spreken ben over de Rolfstone Nova. Op het gebied van de geluidskwaliteit valt er misschien nog wat te winnen, maar het comfort, de pasvorm, de functies en het ontwerp trekken dit minpunt weer recht.

Zelf gebruik ik de Rolfstone Nova gedurende mijn workouts en ik heb er tot op heden nog geen problemen mee ondervonden. Ik kan de Rolfstone Nova dan ook aanbevelen aan een ieder die op zoek is naar degelijke draadloze oordopjes die er mooi uitzien en die ook nog eens goed blijven zitten tijdens je training.

Rolfstone Nova kopen

Ben je geïnteresseerd in de Rolfstone Nova? Dan kun je ze hier bekijken en ook direct bestellen.

janniek

Een passie voor ondernemerschap en fitness, vanuit dit oogpunt ben ik Gymaholics begonnen. Ik vind het leuk om mensen dingen te leren zodat zij hun persoonlijke doelen kunnen behalen. Ik blog over fitness, voeding & lifestyle. Je kunt me altijd volgen op social media.

Leave a Comment