Review: Anabolic ZMA Body & Fit Shop

ZMA gymaholics

Oh, heb je onze Facebook pagina al geliked? Dat kan hiernaast in de sidebar 🙂 

ZMA is niet heel erg bekend onder de krachtsporters, zonde! Het supplement biedt namelijk tal van voordelen die je verderop in dit artikel leest. Toch zijn heel veel mensen niet op de hoogte van de werking van dit supplement.

Ik heb het getest en mijn bevindingen lees je in dit artikel.

Wat is het supplement ZMA

ZMA bestaat uit 3 verschillende ingrediënten, namelijk: zink, magnesium en vitamine B6. De eerste twee zijn de meest belangrijke mineralen voor een krachtsporter. Deze 4 ingrediënten zorgen ervoor dat je spieren beter tot rust komen waardoor jij beter en dieper slaapt. Meer over de ingrediënten lees je verderop in dit artikel.

Het supplement wordt ook gebruikt als testosteronbooster, Body & Fitshop beheerst zelfs dat het maar liefst zorgt voor 33,5% meer vrij testosteron. Ook helpt het je om beter en dieper te slapen. Zo had ik voorheen aan 8 of 9 uur slaap niet eens voldoende en nu doe ik het dikwijls met minder dan 6,5 uur slaap.

Een veelgehoorde bijwerking van het supplement ZMA is dat je meer gaat dromen, dat komt omdat je dieper slaapt.

Inname ZMA

Wanneer je ZMA gebruikt om beter te slapen kan ik je aanraden het supplement 30 tot 60 minuten voor bedtijd in te nemen. Zo geef je je lichaam even de gelegenheid om het supplement te verwerken.

Onthoudt echter wel dat calcium de opname van magnesium kan tegenwerken. Neem dus je standaard bakje kwark niet vlak voor het slapen in, maar doe dit iets eerder. Het liefst een uur voordat je de dosering ZMA inneemt.

 

ZMA kopen? Dan mag je DEZE DEAL niet missen!

 

Dosering van ZMA

Dat is afhankelijk van de persoon en ik zou dit daarom ook zelf testen.

Ik heb namelijk voldoende aan 1 capsule ZMA (meer heb ik trouwens nog nooit geprobeerd), maar ik heb ook verhalen gehoord van mensen die wel 3 capsules moeten consumeren.

Wat zit er in ZMA

In het supplement ZMA zitten een aantal ingrediënten die ervoor zorgen dat je spieren ’s nachts beter tot rust komen. Hieronder zie je wat er nou precies in zit en wat de functie ervan is.

 • Magnesium
  Magnesium is een mineraal net zoals calcium, zink en ijzer, mineralen zijn noodzakelijk voor ons lichaam. Ze zorgen er namelijk voor dat vitaminen hun werk kunnen doen. Magnesium stuurt maar liefst 300 enzymen aan in je lichaam.
  Het mineraal draagt bij aan een heel processen in ons lichaam zoals; Versterking van het geheugen, je skelet en tanden worden beter, de ontspanning van je spieren, zenuwen en bloedvaten en een verhoogde spanning tegen weerstand en stress.
 • Zink
  Voldoende zink in je lichaam hebben biedt je een aantal gezondheidsvoordelen. Het is namelijk noodzakelijk voor een goede werking van het immuunsysteem, de opbouw van eiwitten en de groei en ontwikkeling van je spieren.
 • Vitamine B6
  Vitamine B6 zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen en daarnaast is het goed voor je weerstand en je spijsvertering.

Bronnen:
www.gezondheidsplein.nl
www.vitamine-info.nl

 

ZMA kopen? Dan mag je DEZE DEAL niet missen!

 

De prijs/kwaliteit van ZMA

De prijs kwaliteit verhouding van de ZMA die we in dit artikel bespreken is prima.

Je betaald namelijk € 9,90 per 90 capsules, wanneer je dit dagelijks zou gebruiken komt dit dus neer op € 3,30 per maand.

Als de ZMA je inderdaad helpt om beter te slapen, zoals het bij mij doet is het deze paar euro dubbel en dwars waard, in mijn ogen dan!

De voordelen van ZMA

ZMA kent tal van voordelen, het grootste voordeel vindt ik de ondersteuning die het biedt bij het slapen. Zie hieronder alle voordelen die ZMA met zich meebrengt.

 • Ondersteunt bij het slapen
 • Verhelpt eventueel gebrek aan energie
 • Zorgt voor (extra) spiergroei
 • Kan zorgen voor krachttoename
 • Helpt bij het aanmaken van botweefsel
 • Zorgt in veel gevallen voor een verhoging van het testosteron

Hoeveel invloed hadden de effecten op mij (conclusie)

Ik ga eerlijk tegen jullie zijn en ik moet zeggen dat je lichaam wel ‘immuun’ lijkt te worden voor de werking van ZMA.
Voor de zomervakantie heb ik dit product een langere tijd achter elkaar gebruikt en ik merkte dat de effecten minder waren na een tijdje.

In de zomerperiode heb ik door de vakantie bijna geen ZMA gebruikt en toen ik dit afgelopen week weer op heb gepakt begreep ik direct waarom ik het product ook alweer had aangeschaft. De werking ervan was de eerste nacht weer zoals in het begin: insane.

ZMA zorgt ervoor dat ik minder slaap nodig heb omdat het ervoor zorgt dat je in een diepere slaap belandt, waardoor je spieren en je lichaam beter tot rust komen. Waar ik voorheen minimaal 8 á 9 uur slaap nodig had om normaal te kunnen functioneren, had ik nu al genoeg aan een uurtje of 6,5 per nacht.

Waar je ZMA kan kopen

Je kan ZMA hierzo kopen, dit product gebruik ik zelf ook en ik ben er heel erg over te spreken.

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten hoeveel effect ZMA op jou heeft.

 

ZMA kopen? Dan mag je DEZE DEAL niet missen!

janniek

Een passie voor ondernemerschap en fitness, vanuit dit oogpunt ben ik Gymaholics begonnen. Ik vind het leuk om mensen dingen te leren zodat zij hun persoonlijke doelen kunnen behalen. Ik blog over fitness, voeding & lifestyle. Je kunt me altijd volgen op social media.

Blog Comments

Werkt bij mij erg goed, heb in de gaten dat ik beter slaap en ook beter uitgerust ben.
Ik heb wel het idee dat als ik na inname niet binnen een uur slaap veel slechter slaap en moeilijker in slaap kom.
Voor de rest zou ik het echt aanraden.

Leave a Comment